De bedrijfsgeschiedenis van CARAT

Van 1989 tot aan vandaag

De bedrijfsgeschiedenis van CARAT begon in 1989, toen het keukenplanning nog in de kinderschoenen stond. De eisen aan de professionele ontwerpen zijn sindsdien steeds gegroeid, en tegelijkertijd ook de kwaliteit en het prestatiespectrum van de producten van CARAT.

2020 CARAT voert de unieke inmeting app "EasyRoom" in
Eenmaal gedownload in de App of Google Play Store, kunnen consumenten spelenderwijze eenvoudig de ruimte uitmeten – onafhankelijk van het aantal hoeken, ramen en deuren. Ook wanneer de oude keuken nog in de ruimte staat.

2020 CARAT is opnieuw de winnaar van de "markt intern" prestatievergelijking keukenplanningssoftware
Voor de derde keer op rij is CARAT als winnaar te voorschijn gekomen uit de enquête onder meubelwinkels en keukenstudio's.

2020 CARAT maakt keuken- en woonruimteplanning in één systeem mogelijk met de nieuwe functie "Kitchen and Space"
CARAT stelt met "Kitchen and Space" de perfecte oplossing ter beschikking. Kastsystemen eenvoudig plannen. Voor scheidingswanden uit schuifdeuren, kast interieursystemen met variabele inrichtingen of inbouwkasten.

2019 – Branche nieuwheid- CARAT voorziet de Onlineplanner van kunstmatige intelligentie
Met de nieuwe CARAT Keuken Assistent kunnen consumenten automatische planningsvoorstellen laten weergeven, die passen bij hun plattegrond.

2019 CARAT voert VR-realtime techniek in
Met CARAT Virtual Reality en een VR-bril maakt CARAT de unieke virtuele keukenpresentatie tot een hele bijzondere ervaring.

2018 CARAT voert met de Academy een nieuw E-learning portaal in
De CARAT Academy biedt gebruikers de mogelijkheid om wetenswaardigheden rondom de keukenplanningssoftware CARAT te weten te komen. Het aanbod omvat een uitgebreid scholingsaanbod, dat online geboekt kan worden, en video tutorials in verschillende talen.

2018 CARAT richt een eigen bedrijf in Frankrijk op
Sinds januari is CARAT met een eigen bedrijf actief op de franse markt: CARAT France SARL met het hoofdkantoor in Straatsburg.

2018 CARATvision - de nieuwe dimensie van het grafisch tekenen
Met het invoeren van CARATvision biedt CARAT een ongekende kwaliteit in de weergave van keukens in realtime. Perfecte licht- en schaduwinstellingen zorgen voor een realistische presentatie van de keuken.

2017 Keukens op de smartphone of tablet in 3D - CARAT enthousiasmeert met de invoering van de CARATview VR app
De CARATview VR app inspireert consumenten met het unieke 360°-effect op uw smartphone of tablet. CARATview VR maakt de weergave van keukens in 3D, middels een VR-bril, op een smartphone mogelijk.

2017 Invoering van de nieuwe bedieningsinterface "New Design"
CARAT stelt het bewezen keukenplanningsprogramma om naar een compleet nieuwe technische, optische en bediening's oriënteerde interface, zonder verlies van de hoge functionaliteiten, en geeft het daarmee een nieuwe uitstraling. Het resultaat: "New Design".

2016 CARAT opent een Aziatische vestiging in China
De opening van het kantoor is een consequente stap en gelijkertijd een nieuwe mijlpaal in het kader van onze expansie in het buitenland.

2015 CARAT neemt de handelsadministratie aanbieder guh uit Bremen over

2014 CARAT voert de uitstekende presentatietechniek "Raytracer" in
Oppervlaktestructuren worden haarscherp weergegeven, waardoor ze nauwelijks van een originele foto te onderscheiden zijn.

2013 CARAT ontwikkelt een module voor het actief betrekken van consumenten (Opdracht tracking)

2011 CARAT opent nieuwe afzetgebieden in Azië

2010 CARAT Cinema wordt gepresenteerd. De 3D-betovering doet zijn intrede in de keukenstudio. De geplande keuken wordt driedimensionaal en bijna tastbaar weergegeven.

2008 CARAT opent een verkoopkantoor in Spanje.

2007 CARAT neemt DATAFORM over en verzekert de intensieve samenwerking met de industrie. De kwaliteit en actualiteit van de gegevens worden beslissend verbetert.

2006 Presentatie van de CARAT showroomplanning. Met de showroomplanning kunnen keukenstudio's en Showrooms ontworpen en in de gehele omvang afgebeeld worden.

2005 Introductie van de CARAT camerawandeling. Gebruikers van het programma kunnen zich nog professioneler en moderner presenteren.

2004 CARAT heeft over de hele wereld meer dan 4000 gebruikers en wordt in 43 landen in 12 talen gebruikt.

2003 CARAT neemt Schuler Technodata over en bouwt verder aan haar marktaandeel.

2002 CARAT wordt de marktleider van de branche.

2001 Overname van ORGA DATA TEAM AG.

2001 e-COM, de revolutionaire interface voor de electronische opdrachtafwikkeling wordt ingevoerd.

1999 CARAT wordt actief in het buitenland. Geïntroduceerd in België en Luxemburg.

1998 Overstap van MS DOS naar Windows, voor het eerst met een grafische interface.

1996 CARAT begroet zijn 1000ste klant.

1995 Nieuwe ontwikkeling als volledig geïntegreerde software voor de planning. Het commerciële- en plannings-gedeelte lopen parallel. Zo worden fouten nog sneller gevonden en opgelost.

1992 Op de meubeljaarbeurs in Keulen presenteert CARAT voor het eerst de weergave van een perspectief in kleur van een geplande keuken.

1989 De introductie van de CARAT keukenplaningssoftware in een MS DOS-omgeving.

1989 Oprichting van CARAT. Het doel is, een competatieve keukenplanningssoftware te ontwikkelen.