De CARAT directie

Met een plan voor succes

De verantwoordelijken van CARAT: Gerhard Essig, Norbert Michael.

Curriculum Vita | Gerhard Essig

Gerhard Essig, geboren 1955, begint in 1987 met zijn collega Norbert Michael de ontwikkeling van een planningsprogramma voor de keukenbranche.

Gedurende zijn studie voor informaticus leert Gerhard Essig de keukenbranche kennen in de ouderlijke keukenstudio. Na een succesvol einde van zijn studie bouwt hij de familiezaak verder op. In 1987 nam hij het besluit, de kennis van de keukenbranche en zijn studie te combineren en met de ontwikkeling van het planningssysteem CARAT te beginnen. Vandaag is de CARAT onderneming met het programma voor keukenplanning met dezelfde naam het succesvolste ontwerpsysteem van de hele branche en biedt over 120 medewerkers een zekere baan. 

Gerhard Essig beschikt over jarenlange contacten in de keukenindustrie en de vakhandel en kan zo steeds nieuwe producten ontwikkelen.

Curriculum Vita | Norbert Michael

Norbert Michael, geboren 1957, is sinds 2003 directeur bij CARAT en verantwoordelijk voor de organisatie en de ontwikkeling van het keukenplanningsprogramma met dezelfde naam. 

Na zijn studie in natuurkundige techniek werkte Norbert Michael 5 jaren bij Siemens op de EDV en organisatie afdeling, tot hij in 1998 zich bij CARAT gevoegd heeft. 

Norbert Michael is in het bedrijf verantwoordelijk voor het interne toepassingsproces, de afdeling klantenzorg en het personeel.